DOO - DIVANO OCCIDENTALE ORIENTALE performing arts group

FRA SYV TIL ÉN (Kunstkarantæne)

I respekt for de forholdsregler, der er truffet for at bekæmpe Corona-virussen, blev vi nødt til at aflyse præsentationen af showet ALBERTO i juni 2020. Showet er oprindeligt inspireret af relationen til skulpturen Maren – Kvinde på kærre, symbolet på den kulturelle opblomstring i Holstebro og dens skaber, den anderkendte schweiziske kunstner Alberto Giacometti. Tirsdag den 14. april har vi i stedet for den annoncerede pressekonference, flyttet en gigantisk statue af Maren (inspireret af harmonien i naturen ved Friluftsscenen) fra Det gamle Rådhus i Gågaden mod Lystanlægget. Skuespilleren Alberto, som gestalter kunstneren Alberto, har skubbet statuen gennem Holstebros gader som en moderne Sisyfos, som en metafor for individets vedholdende kamp imod livets væsentlige absurditet.
FRA SYV TIL ÉN (Kunstkarantæne)
Nu har den italienske kunstner Giuseppe L. Bonifati fået denne idé til at afslutte en livs- og kunstnerisk cyklus om Maren og dens skaber. Mens vi venter på, at kunst og kultur må åbne igen, vil han i dagene 1. – 7. juni hver aften kl. 21.00 synge hovedtemaet fra showet i et særligt program dedikeret til byen Holstebro kaldet Fra syv til én. På syv aftener, mens Maren vender tilbage til sin vugge, vil der være en levende stemme, der ringer ud ved Det Gamle Rådhus.
Sangens titel er Alberto, som er en original tekst, han har skrevet, medens den italienske Maestro Claudio Passilongo har komponeret og udført musikken. Teksten er en imaginær kærlighedsdialog mellem Maren og Alberto Giacometti. Der synges fra syv forskellige steder på pladsen for at analysere konceptet med afstand i disse hårde tider. Denne sameksistens af afstand og nærhed kræver vores respekt og tvinger os til at sammenligne vores egen frygt, som skulpturen Kvinde på kærre gjorde i alle disse år, simpelthen ved at stå blandt borgerne i byen Holstebro.
Det er et koncept, at disse dage kunne kaldes Kunstkarantæne, søn af vores nutid. Målet er at reflektere sammen over begrebet afstand og nærhed i et fællesskab, som bare venter på at blive genfundet.